Szőnyegszövő


A szőnyegszövő feladata gyapjúfonalból padlószőnyeg, adott terv, saját tervezés vagy másolás alapján falvédő, díszpárna és ágytakaró szövése. Garnitúra, faliszőnyegek, tarisznyák, futók, gyapjútakarók és rongyszőnyeg készítése, valamint a meghibásodott szőnyegek és szőttesek javítása. A képzés során a jelölt megtanulja a tevékenység során felhasználható anyagok meghatározását, felhasználási területeit, a szőnyegszövés alapvető technikáit, azok történetét, a tárgyak megtervezését, elkészítését, javítását. A hallgató elsajátítja továbbá a szőnyegszövés eszközeinek, gépeinek ismeretét, és a munkavédelmi, tűzrendészeti és környezetvédelmi előírások betartását.

 

"Vizsgaremekek a Kövessy Iskolában! Valóban remekek születtek a vizsgázó szövő fiatalok keze nyomán. Pázmány Judit irányításával a hagyomány és a mai ízlésvilág ötvözése magas színvonalú, új utat mutató textileket sorakoztatott fel, a vizsgabizottság nagy megelégedésére. Ezúton is gratulálok és köszönöm a szívet melengető élményt, a szép munkákat, a szíves fogadtatást!"

Nyikus Anna
vizsgabizottsági tag

 


 

 

© 2007 | Tel./fax: 06-1-2830951, 06-1-303-0317, 06-1-284-2662 | E-mail: esely@neteverest.hu | Cím: 1089 Budapest, Dugonics utca 17-21.